dimarts, 26 de juny del 2018

Congrés Internacional 80 anys de la Batalla de l'Ebre

L’any 2018 es commemora el 80è aniversari de la Batalla de l’Ebre, un dels esdeveniments històrics més rellevants que han tingut lloc a les Terres de l’Ebre durant el passat segle XX.

Aquest episodi, sagnant i tràgic, conjuntament amb tota la Guerra Civil Espanyola, va marcar un punt d’inflexió al nostre territori i al país.

La Batalla de l’Ebre és el màxim exponent d’aquesta lluita, i moltes poblacions i els nostres avantpassats van convertir-se en testimonis de la tragèdia de tots dos bàndols i en protagonistes d’un patiment que no va acabar de cap manera amb el final de les hostilitats.

De la Batalla de l’Ebre, se n’ha parlat molt i, tot i així, encara hi ha molt per dir. Amb aquesta intenció, hem posat en marxa l'organització del congrés «80 anys de la Batalla de l’Ebre».
Per això volem facilitar un espai de coneixement i de debat, on no es repeteixin aspectes històrics ja explicats amb escreix, sinó que generi una visió propera, contrastada i més innovadora a l’hora d’explicar aquells fets.

El format del congrés combinarà ponències amb comunicacions i també es realitzaran activitats i visites guiades i comentades per espais significatius.
Més informació a laweb: www.batalladelebre.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada